Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A realtime játéktér: http://toronyfenye.atw.hu/
 
KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 A part és környéke

Go down 
+2
Ravion
Perseus
6 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Zeu a vad
Tag
Zeu a vad


Hozzászólások száma : 74

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 21, 2016 9:12 am

//Egy álom a jóslattal//
Az átlagos napok a legveszélyesebbek, ezt sosem szabad elfelejteni. Pont egy ilyen átlagos napon kezdődik el ez a kaland is, mint minden másik. A világ jelenében Fox a szobája ablakában áll, és elmerengve figyeli az erdő határát. Ez az utolsó pillanat, amikor még képes mozgatni tagjait.

Ki tudja, mennyi idővel később egy dús lombkoronás erdő szélén fogadja a reggel. Érzik a tagjaiban, hogy a kemény földön fekve aludta át az éjszakát, ám nem ez a legfurcsább. Emlékszik dolgokra. Arra, hogy kővé vált. Szoborrá, ami mozdulatlanul állt a fogadó ablakában, és figyelte az elmúló éveket. Mintha csak egyetlen pillanat lett volna az egész, mégis emlékszik telekre, nyarakra, de minden összefolyik. Nem kevés év múlt el, amíg ő meredtem bámulta az erdőt, és a világ hatalmasat változott. Látta, ahogy a város házai egyre közelebb értek a fogadóhoz, ahogy körülnőtték, majd hirtelen minden lángra kapott. Egy hosszú, kegyetlen háborúban elpusztult minden, mit ismert, de ő csak állt ott tovább, mozdulatlanul.

Két fiatal gyereket, egy fiút és egy lányt látott, amint a nagyapjukkal kincsek után kutatnak. Ők találtak rá a fogadóra száz évnyi magányos pihenése után, és a szobák egyikében egy kőszoborra leltek. Emberi, mégis rókaszerű, ijesztően élethű szoborra. Kemény munkával cipelték ki az épületből, hogy a közeli faluba vigyék. Védelmező istennek tartották letérdeltek előtte, imádkoztak hozzá, mintha ettől minden jobbra fordulna.

Egyik este zöld-piros páncélt viselő katonák törtek a falura, és mészároltak. Fiatalt, öreget, nőket, férfiakat vertek láncra, és cipeltek messzire. Egy ismerős arc a szoborhoz imádkozott, a fiú volt az, aki annak idején a szobrot találta, ám azóta felcseperedett, majd meggörnyedt, ahogy ideje a vége felé közelített. Mellette állt az unokája. A kisfiú szeméből könnyek potyogtak, és megmentésért könyörgött, mikor az ellenség elérte ezt a helyet is. A fosztogatók, győzelmük jeléül ledöntötték a szobrot, és lovakkal vonszolták ki a fák közé, hogy ne kísértsenek tovább.

***

Az erdő mélyén, ahol a fák lombja a legdúsabb, egy nimfa éli hosszú, végeláthatatlan életét. A sok-sok év, mi elmúlt, nyomot hagyott rajta, de a világon még nagyobbat. Súlyos teher nyomja a vállát, ahogy az emberek újra felbukkannak, hogy visszafoglalják Cassus félszigetét a természettől. Évről évre újabb és újabbak költöznek ide, hogy kivágják az Agasus helyén nőtt fákat, és levadásszák a hatalmas erdőbe költözött állatokat.

Ezen sötét, reménytelen időkben egy látomás hoz neki újra vigaszt. Rég eltűnt ismerősét, Foxot látja maga előtt, amint az erdő szélén fekszik a földön. Tagjai szürkék, mintha kőből volna. Ekkor újabb kép villan fel a nimfa elméjében: a szőrszálak megmozdulnak a szélben, és Fox mellkasa megmozdul, ahogy levegőt vesz.

***

Három nap telt el azóta, hogy a fosztogató katonák csapata az erdő szélére vonszolta, és magára hagyta a szobrot. Ekkor tört meg a varázs. A kőből hús lett, meg vér, és ahogy az álom szertefoszlott, Fox mély álomból riadt fel. Egy bokrokkal tarkított tengerparton fekszik most a fák árnyékában. Fülledt, nyári meleg van, szeme előtt mégis az elmúlt évek emlékei lebegnek, és fülében ott csengenek a kisfiú szavai: „Kérlek, ments meg minket”.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 1:07 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Bólintanak.

- Köszönjük a segítséged, Barnabas Witter. A zelóták emlékezni fognak tetteidre. - mondja Ophala amennyire sérülése engedi ünnepélyesen.

A kard az bizony mintha nem is fémből hanem nyers energiából lenne, a kék mintákat pedig az ismeretlen anyag egészíti ki; vélhetően a penge is abból van. Erulon idővel magához tér, nem érte sérülés, vagy kár és amikor meglátja a sérült Lyát óvatosan a hátára teszi a kezét. Körül néz, hogy lássa hol vannak, Barnabast még éppen távozni látja. Nagyot sóhajt.

- Hát sikerült. - mondja halkan mire a többiek köréjük sereglenek.

- Az... az lenne ott a Szív? - kérdezi Cicrony kíváncsian.

- Igen. Ez a szív. Nichtos megbízott a védelmével s majd sarjaimnak is ez lesz az életcéljuk, hogy őrizzük míg világ a világ. Népünket újjá építhetjük. - mondja mosolyogva Erulon. - Ti vagytok a leendő zelóták anyái és apái. És persze mi ketten. - simít végig a zokogó Lya hátán. - Arlanz.... nincs többé és nem is lesz már. Ez az új otthonunk. Szép ez az erdő és sok újat megtanulhatunk belőle.

Egyetértően bólogatnak. Néhány napig míg Ophala sérülése begyógyul a fogadóban maradnak de Ophaláék mind a négyen idővel az erdőbe költöznek majd, de megígérik gyakran látogatják majd őket különösen a Szív miatt. Erulon megsiratja Sapphiret de imát mond a lelke üdvéért és megesküszik, hogy neve sosem lesz elfeledett. Lyát támogatva tér vissza a fogadóba.

//köszönöm a részvételt nektek, remélem élveztétek Smile//
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 12:38 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

- Meghalt. - felel tárgylagosan Circony-nak - Mondtam, hogy nem ismerek bűvigét az íjászaik ellen. És neki sem maradt ereje már, hogy megvédje magát. Minden erejét felemésztette, hogy mi még átjuthassunk. - mondja még mindig a homokban ülve.

- Itt, a fogadóban biztosan maradhattok egy darabig. Amíg el nem döntitek, mihez kezdetek. - mondja még a zelótáknak, miközben lassan ismét rá tudja venni magát, hogy talpra álljon botja segítségével. Még ismét odalépne Erulon és Lya mellé, és föléjük hajolva szemlélné meg a férfit, nemkülönben annak új kardját.
- Majd még szót váltok vele. Hamarosan. De előtte pihennie kell. - mondja Lyának, bár nem biztos benne, hogy a lány most képes még felfogni, mi történik körülötte - Ahogy mindannyiunknak. Én is hazatérek a feleségemhez.

Még utoljára végignéz a zelótákon, majd egy csatábólmegtért, sebesült katona tempójával, de nekivágna a város felé vezető útnak.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 10:36 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Hosszú percekig csak a zokogása hallatszik, aztán lassan elcsendesedve mered maga elé, és alig jutnak el a tudatáig Cirkony szavai. Letörli a könnyeket az arcáról, aztán nem is figyelve a többiekre, Erulon mellé kúszik, és megérinti az arcát. Meg is akar szólalni, de nem jön ki hang a torkán. Helyette a mellkasára borul és megint sírni kezd.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 10:20 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]


Circony mosolyogva bólint Barnabasnak, jól megszemléli az eget és a fogadót is. Látni rajta, hogy nem sokkal kevésbé furcsa neki az új hely mint Barnabaséknak Arlanz volt. Letérdel a nővére mellé és úgy néz fel rájuk.

- Köszönjük, hogy kimentettetek minket onnan. Idővel... ránk is halál várt volna.

Ha a szív nem is lett meg, legalább Megmenekültek. Az ikrek is megkönnyebbülten néznek körül, egyikük letérdel a víz partjára és bele mártja kezét a sós vízbe. Hatalmas kő esett le a szívükről. Ám Circony a hálálkodás végeztével Sapphire-t keresi a tekintetével.

- Hol van Sapphire? - forgolódik ijedten.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 12:36 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Igazából még kicsit örül is, hogy ekkora behemót közeledik feléjük. Kíváncsi lenne, hány torz társát taposta szét kíméletlen igyekezetében ez a monstrum, hogy idesiessen. Ráadásul lassító átka, mellyel már korábban is élt, csak még inkább hatásos lenne egy ilyen hatalmas lényen. Minél nagyobb a kezdeti tömeg, annál több adódna hozzá...
De ezen nincs ideje eltűnődni, mert az események gyorsan követikegymást. A megnyíló kapu, a megjelenő Erulon, és Sapphire sürgetése. És hiába marad ő utolsónak, hiába látja még, amint a papnőt többször is keresztüllövik, nincs esélye megmenteni őt. Még ha a kapu nem is záródik be pllanatokon belül, a tagjaiban nem maradt elég erő, hogy keresztülrántsa rajta a nőt.

Először úgy tűnik, csak a teste ért vissza a fogadó mellé. Mozdulatlanul áll csupán, üres tekintettel meredve a tenger felé egy hosszú percig. Majd mintha álómból ébredne, néz körbe ő is. Végül tekintete az eszméletlenül fekvő Erulonra és a mellette zokogó Lyára vetül.
- Reméljük, megérte... - mond csupán ennyit halkan, miközben együtt érzőn érintené meg egy pillanatra Lya vállát.

- Titeket pedig üdvözöllek új életetek kezdetén! - próbál egy erőtlen mosollyal némi örömöt csempészni a zelóták arcára is. De aztán csak engedve remegő térdeinek, egyszerűen leül a homokba. Neki is fel kell dolgoznia, hogy a Halál markából szabadult az imént.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 12:17 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Már fel sem igazából fogja, mi történik. Még az sem nyugtatja meg, mikor meglátja Erulont. Szinte összetörve segít Ophalát átküldeni a portált, majd az ikrek előtt, ő is belép a portálban. A parton aztán térdre esik, a fogadóra nézve és a tengert meglátva a tenyerébe temeti az arcát és keservesen zokogni kezd.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyVas. Ápr. 06, 2014 12:06 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A tó mélyén fényesség gyúl, de ezt ebben a napsütötte időben nem könnyű kiszúrni. Ez a fény idővel egyre erősebbé válik, majd a víz tükre szétnyílik és Erulon emelkedik ki belőle, karjaiban egy hosszú, égkék markolatú kardot ölelve. Ahogy felemelkedik, az átjáró pont fölötte nyílik ki, így ő mire kiemelkedik a víztükörből -csöppet sem vizesen- már a Cassus-félszigetre érkezik. Sapphire viszont ott marad, most is utolsóként kell elhagynia a világot mielőtt a portál zárulna.

- Gyerünk! Befelé mind! - kiáltja a papnő erőtlenül.

Ekkor ér ki az erdő szélére a végső kegyelemdöfés. Az erdő szélére egy épület nagyságú lény csörtet ki, a fákat úgy maga alá gyűrve-törve, mint a nádat.

A part és környéke - Page 2 Mutant_Monstrosity_by_Scebiqu

A fején egy alig kivehető alak gubbaszt, koponya fürtökkel "ékesített" bottal a kezében. A lény fülsiketítőt rikolt és mikor a sámán meglátja, hogy Erulon átjutott a portálon együtt üvölt a lénnyel csak ő csalódottan. Leüvölt a lentieknek, hogy azonnal végezzenek a maradékkal. A zelóták elsőként Circony-t és Ophalát lökik be a portálon, utánuk következik Lya, az ikrek és legutolsóként Barnabas aki még láthatja ahogy Sapphire-t megannyi nyílvessző lövi keresztül, s mielőtt karmos kezek rántanák le a víz alá, utolsó erejével bezárja a portált. Barnabas láthatta a tekintetében, hogy a nő tudta, hogy ez fog történni.

A társaság immár a fogadóhoz közeli parton van, pont ott ahonnan elindultak. Erulon a földön hever és szinte görcsösen öleli magához a kardot, teljesen eszméletlenül. Aler nekilát Ophala sérülését ellátni, míg Circony szájtátva forgolódik bámulva a vidéket.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 11:48 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Ő még most is minden igyekezetével azon van, hogy ő ne jusson Ophala sorsára, de szinte már csak azért, mert eddig is így tett. Értelme viszont már egyre kevesebb van.
Illetve csak volt. Amint Sapphire belekezd a világokat áthidaló kapu megnyitásába, ez újult reménnyel tölti el. Ha sikertelenül is, de még hazajuthatnak. És ő haza fog jutni. Ha egy hajszányi esély is van rá, ő talpon marad addig.

- Azt hiszem, itt az ideje Nichtoshoz imádkoznunk! - kiáltja valami végső, elkeseredett mosollyal a szája szegletében. Tekintete most már neki is az úgynevezett sámán felbukkanását várja. Itt, a tó közepén, minden oldalról ellenségtől körülvéve... Már valóban csak az isteni csoda segíthet rajtuk.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 11:37 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Szinte remeg a keze a pániktól, képtelen válaszolni, nem is igazán harcol, csak elfehéredett arccal bámulja a víztükröt. Most ő látszik végleg összeroppanni. Mikor meglátja, hogy Sapphire mire készül, rá akar szólni, hiszen Erulon... de nem jön ki hang a torkán. Azt sem tudja, honnan van még annyi lelki ereje, hogy kardját elejtve elkapja Ophalát, és remegve megtartsa őt.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 11:31 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A többiek is az utolsó táblákra sereglenek, miközben teljesen elmállik a maradék mögöttük.

- Hova lett Erulon? - Kérdezi Ophala Lyát. - Ugye ne... rántották le?

- Nem... egyszerűen belépett a vízbe.... - mondaná a fegyvertelen, tehetetlenül toporgó Circony, de Sapphire egyszer csak felkapja a fejét és közbe szól.

- Jó. Elérkezett az idő. - Mondja csak úgy maga elé.

Nagy levegőt vesz és hosszan sóhajt, mintha olyanra készülne ami visszafordíthatatlan lesz. Elkezdi a tengerpartihoz hasonló mozdulatokat tenni. Készül kinyitni a térkaput.

A romlottak már ott tolonganak körülöttük a vízben, Erulonnak viszont még mindig semmi nyoma. A távolból egy az eddigieknél mélyebb, öblösebb üvöltés hangzik fel és valami megmozdul a fák között. Az egész erdő hullámzik egy bizonyos részen, miközben valami hatalmas tör elő a fák között és egyértelműen a tó felé tart.

- Ez... - sápad el Ophala. - Ez a sámán lesz! - Ameddig így leblokkolva tudatosul benne a felismerés, az egyik romlott felnyúl és megtépi a vádliját, mire a nő felsikolt és térdre rogy. Ha Lya -aki mellett állt- el nem kapja, akkor befordul a vízbe, a biztos halálba.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 9:38 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Ahogy egyre több és több irtózatos lény nyüzsög körülöttük, ő is egyre hevesebben döfködi a vizet. Lehet, hogy nem látszik meg rajta, de az ő fejében is egyre erősebb a rémkép, hogy a következő pillanatban egyszerűen a vízbe rántja és szétmarcangolja a túlerő. Azért amikor egy-egy szusszanásnyi ideje van, felpillant, de csak, hogy annál inkább elveszítse ő is a reményt, látva a nem apadó ellenség áradatát. Ráadásul amikor még a város felől is emberszerű - legalább is fegyvert viselő - csapatok közelednek, már ő sem titkolja, mennyire fél maga is.
- Ezeket a cserkészőket még talán le lehetne gyűrni, de... Az íjászok ellen nincs bűvigém.

Ekkor üti meg a fülét Lya sikoltása, és csak ekkor fordul meg, hogy észrevegye Erulon eltűnését.
- Mi... Mi lett vele? - kérdezi, ám a következő pillanatban már fordul is meg ismét, hogy továbbra is távol tartsa a cserkészőket.
- Tartsátok a kört! Mi még éljük túl, amíg lehet!
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 4:48 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Akit csak elér a handzsárral azt leszúr vagy levág, miközben csak egy gondolat jár az agyában. Ezt nem fogják túlélni. Igyekszik csak arra figyelni, hogy minél többet kamatoztasson az elmúlt hetek tanult dolgaiból. Ám mikor meglátja, hogy Erulon elmerül, riadtan felsikolt és majdnem elejti a kardot, és már rohanna is ahhoz a táblához, ahol eltűnt.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 05, 2014 2:45 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A romlottak sorra özönlik el már a vizet, a táblák némi segítséget nyújtva elmállanak amint lelépnek róluk a társaság tagjai, legalább azokon nem tudják követni őket. A romlottak szerencsére lassabban haladnak mint ők, Erolun sok időt nyert azzal, hogy a többiek feltartották őket egy időre. Sapphire viszont rettenetesen fáradtnak látszik és tekintetében valami furcsa jelent meg de nem igazán tudni micsoda. A part mentén már a város felől is közelednek ezek között már bizony páncélos és íjász romlottak is felbukkannak, borzasztóbbnál borzasztóbb teremtmények.

Ám egyik pillanatban Erulon lelépve a vélhetően utolsó tábláról ezúttal a vízbe lép és merül el benne, eltűnve a szemek elől.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyPént. Ápr. 04, 2014 9:01 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Az első néhány lépés alatt, mire beéri a lassan haladó Erulont és a többieket, valamennyire leküzdi ellenérzéseit, hogy a víz színén kell megvetnie lábát. Az pedig, hogy látja gond nélkül úszni a sok Romlottat, cseppet sem nyugtatja meg. Szerencsére a szörnyszülötteknek valóban úszniuk kell, és így sokkal kiszolgáltatottabbak. Az első közelébe érő lényeket gyors döfésekkel sebesítené meg, még addig, amíg ezzel talán távol tarthatja őket magától annyira, hogy ne legyen túl nyomasztó a túlerejük. Igyekszik úgy rendeződni a többiekkel, hogy egy kört alkossanak a tó közepe felé araszoló Erulon és Sapphire körül.
- Így még eljuthatunk a tó közepéig, de már nem tudom, hogyan fogjuk kiverekedni magunkat. - morogja ide-oda villanó tekintettel, lesve, honnan közelíti meg egy újabb cserkésző.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyPént. Ápr. 04, 2014 8:38 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Barnabas után ő is a táblára lép, és addig lő, ameddig a nyila tart. Ez nála is úgy három-négy lövés még. A robbanás sem nyugtatja meg, annyian vannak, hogy talán sose győzik le őket. Hátra pillant, és magában folyamatosan sürgeti Nictost. Az isten most igazán megmenthetné azt a maradék hívét, aki itt túlélt. Ahogy az utolsó nyila is elfogy, elteszi a íjat, és előhúzza a handzsárt. Jobban örült volna, ha nem most kell még élesbe letesztelnie a tudását, de már nem számít. Ki kell tartaniuk, ameddig tudnak. Minden más aggodalom jöhet, ha túlélték.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyPént. Ápr. 04, 2014 7:04 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A pukkancs elegáns ívben repül keresztül a védőfalon a torzszülöttek közé, s mikor felrobban megannyi cserkésző leli halálát a lángok között. Ám olyan mértékben nyüzsögnek már, hogy van idejük sietős mozdulatokkal szétszéledni és a sekély part mentén ahol nem ég a tűz megindulni a táblákon menekülők felé.

Erulon még mindig jócskán félúton jár és a lényeg láthatóan úszni is ugyan olyan gyorsan tudnak mint futni a szárazföldön, egészen biztos, hogy beérik majd őket, arról nem is beszélve, hogy a zelóták nyílvesszői vészesen fogynak. Legtöbbjüknek éppen, hogy három lövésre elég nyílvesszői vannak.

- Ez nagyon nem jó. Beszorulunk ha így folytatódik. - mondja Ophala, mire az ikrek felnevetnek.

- Az istenek tréfás kedvükben vannak, hogy pont egy ilyen csoda közepén kell eltávoznunk. - mondja Aler kedélyesen, majd elpillant Erulon felé. - Nincs más, érjük utol és óvjuk ameddig csak tudjuk a papnővel és az idegenekkel együtt. - bök Barnabasékra állával. - A szívnek ki kell jutnia innen.

És meg is indulnak.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 8:40 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Amikor Sapphire megidézi azt a védőfalat, ami megakasztja a torz kreatúrák első rohamát, egy pillanatra mintha csalódottnak tűnne. Mintha szívesen megmártotta volna pengéjét a húsukban. Viszont ahogy a többiek is hátrálni kezdenek, ráadásul az ő talpuk alatt is "összesűrűsödik" a tó vize, hogy fenntartsa őket, úgy már ő is menekülőre fogja.
- Circony! A pukkancsot! Most dobd közéjük! - kiáltja még, miközben megteszi aggodalomtól terhes első lépteit a víz színén.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 6:38 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Olyan gyorsan lövi a nyilakat, amennyire tőle telik, megremeg, ahogy tudatosul benne mennyien vannak, szinte céloznia sem kell, így is úgyis eltalál egy romlottat.
- Fel a többiek után! - kiált rá Ophalára és a tó felé hátrál, miközben folyamatosan lő. Mivel Barnabasnak nincs íja, ezért megvárja, míg először ő lép fel a kövekre. Addig is próbálja a legtöbb romlottat lelőni. Gondolkodni nem igazán van ideje, csak  az ellenségre koncentrál.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 2:06 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

- Ékszereik vannak és szeretnek fegyvereket guberálni. Némelyik kitépi a saját fogait és hegyes vasdarabokat szegecsel a helyükre. - mondja Ophala undorodva. - Lőjetek! - kiált fel. - Masanesaihen! - kiált zelótául vélhetően csatakiáltás, s a zelóták Lyával az egyetemben sorozni kezdik a közeledőket.

Szinte minden nyilvessző amit a zelóták kilőnek leterít egy-egy lényt de olyan mértékben nyüzsögnek, mintha a sziget fele romlottjai ide gyűltek volna. Sapphire Azonnal menekülőre fogja Erulon után de néhány tábla után megfordul. Imába kezd s olyan csillámló védőfalat idéz a társaság elé amin bár az ellenség fennakad, ők tudnak támadni mögüle. Több tucat cserkésző csapódik neki, legfeljebb annyi ideje van a társaságnak hogy felhátráljanak a "kövekre", mielőtt a lények átvergődnek rajta vagy netán megkerülik. Sapphire verejtékben fürödve küzd és koncentrál, hogy fent tudja tartani a védelmet. Erulon viszont rettenetesen lassan halad, még nincs elég közel a tó közepe. Kevés az idő és rettenetesen gyanús, hogy ennyien vannak.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 11:42 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Nem igazán örül annak, hogy lényegében azt sem tudják, miért kockáztatják az életüket. A nagy, nyomasztó csend egyre jobban rátelepszik, és hamarosan már ő is kivont karddal, idegesen fürkésző pillantásokkal halad a többiekkel. Egyedül az tereli el figyelmét a közvetlen veszély lehetőségéről, amikor a tó vizéhez érnek. A különleges anyag azonnal magához vonzza, és ő még Sapphire előtt leguggol, hogy a vízbe merítse picit jobb kezét. Viszont mielőtt ezt tényleg megtehetné, Erulon furcsa, elváltozott hangon megszólal, és kérdés nélkül indul meg a vízbe. Illetve... rajta. Csodálkozva egyenesedik fel, látva, mire lett képes hirtelen a férfi.
Ám Circony figyelmeztető szavára azonnal visszatér eddigi feszültsége, és azonnal a fák felé fordul.
- Ugye nincs olyan szerencsém, hogy ezek páncélt viselnek? - kérdezi morózusan, mikor megpillantja az első ágak között szökellő alakokat.
- Akkor más bűvige kell ide! - mondja aztán határozottan - Meus corpus metamorfosus aurum animosus! - citálja elő a varázsszavakat, mik azonban azon kívül, hogy bőre egy pillanatra felragyogni tetszik, nem úgy tűnik, hogy bármit is csináltak volna. Barnabas ezek után viszont már sokkal magabiztosabban, kardját döfésre készen tartva várja az érkező cserkészőket.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 10:32 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Most ő is meglepően csendes, de készenlétben áll. Egyik kezében íja, a másikban pedig egy nyíl, hogy azonnal lőhessen, ha lát valamit. Időnként megborzong, túl feszült. Az erdő néma csendje erre csak rátesz. Elfként a természet közel áll hozzá, és ez a kihaltság szinte megőrjíti. Azt már érzi, ha hazaérnek biztonságban, egy kiadósat fog zokogni, hogy kiadjon magából mindent. Most viszont csak beharapja az alsó ajkát, és feszülten figyel, ha mégis lennének romlottak a közelben, azonnal észrevegye őket.

A tóhoz érve viszont eltátja a száját, és még talán picit el is mosolyodik a furcsa anyagot nézve, és igazán csak akkor kapja fel a fejét, mikor Erulon megint azon a furcsa hangon szólal meg. Egy pillanatra mintha megmozdulna, hogy utána kapjon, mikor a vízbe masírozik, de végül nem teszi. Az összeálló oszlopokat ő is döbbenten bámulja, ezért is nem veszi hamarabb észre az érkezőket. Circony szavára viszont megpördül, és az nyíl azonnal a húrra kerül.
- Ezek a cserkészők? - kérdi, bár választ nem igazán vár, inkább megcéloz egy cserkészőt, és ki is lövi a nyilat. Sikertől függetlenül már készül is a következő lövésre.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 10:12 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Akkor kieveznek a partra  és azonnal besietnek az erdőbe. Circony eléggé sántít, de láthatóan megmarad, az időben történő ellátásnak hála a méreg nem terjedt tovább mi több el is tűnt a szervezetéből. A távolban semmi mozgolódást nem látni, ami igencsak gyanús.

- Jól van... - mondja Ophala. - Ha az erdő széléln haladunk jobbak az esélyeink ők a sűrűt jobban szeretik nekünk ez is elég rejtekhelynek, vagy fedezéknek. Ám a fegyvereitek legyenek folyamatos készenlétben. És nem, semmit sem tudunk róla. Csak azt, hogy a tóban van. Rejtélyek sűrű ködje övezi.

Miközben beszél a néma Erulont figyeli, aki némán bólint. Bár látni, hogy éber és teljes harckészültségben van - vélthetően azért is hogy beváltsa a Lyának tett ígéretét - De szinte élettelen a tekintete és egyetlen érzelmet sem látni az arcán. Teljesen összetörte kardja elvesztése, ráadásul esküdt ellensége fogja mostantól forgatni azt.

Elindulnak hát az erdő szélén a bokrok és fák takarásában és hát igen az erdő is pont olyan néma mint a puszta volt, csak a levelek susogása hallatszik és a szélben mozgó fák kérgének a ropogása. Egészen a tóig eljutnak minden nemű akadály nélkül ám a legaggasztóbb, hogy romlottak továbbra sem sehol. - Lehet hogy errefelé nincsenek is? - veti fel Circony naivan de a többiek csak fejet csóválnak, esélytelen.

Még abban is segíti őket Nichtos, hogy olyan erdőrészhez érnek ahol a fák egészen a partig kinőttek így észrevétlenül elérik a vizet is. Barnabas számára külön érdekesség lehet a víz ragyogása amit ismeretlen anyagú szemcsék okoznak, majdhogynem olyan kinézetű mint az arany por de mégsem, ez sokkal fényesebb, ragyogóbb.

- És most? - néznek a elóták Sapphirera aki bizonytalanul a parthoz lép. - Nem tudom... ennyit láttam álmaimban. Talán ha imádkozom akkor Nichtos választ ad a kérdéseimre.

Ám mire Sapphire letérdelne a partra imádkozni az eddig néma Erulon egyszerűen bele készül lépni a vízbe, mint egy csatába menetelő élőhalott.

- Csak előre. - szólal meg torkából az ismerős idegen hang amit a fogadóban lehetett hallani. - Tiszta szívvel előre. - És amikor a lába már a vízbe merülne, egyszeriben a szemcsék összerándulnak egyetlen stabil táblává és Erulon arra lép rá nesztelen puha cipőiben. Amikor lép tovább már áll is össze a következő víz alatti oszlop. A többi Zelóta szájtátva bámulja, de egyszer csak Circony felszisszen.

- Romlottak! - És valóban, a távolban a fák között alakok közelednek méghozzá aggasztó gyorsasággal, izzó szempárok merednek rájuk. Ám Erulon nem halad valami gyorsan, mintha víz alatt mozogna olyan lassúsággal halad önkívületi állapotban.
Lya egy pillanatra észre vehet egy fatörzsről-fatörzsre ugráló lényt és sok hasonló társát. Ezek bizony cserkészők.Némelyiknek hosszú fülei vannak de a legtöbbnek valaki vagy valami már lerágta azt.

A part és környéke - Page 2 20100601_26
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 9:25 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 2 2
Barnabas Witter

Mikor az egyik vízbe hullott Romlott mégis előbukkan az égő szeméttel teli vízből, és fel akar jutni a csónakra, ő is a kardja után nyúlna, de Erulon megelőzi őt. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatlan csónakjáróként majdnem a vízbe is borul, mikor megbillen alattuk a teknő.
- Nekem nagyon is tetszene, ha a parton folytatnánk az utat! - helyesel gyorsan Ophala felvetésére. Még a titokzatos és veszélyesnek lefestett cserkészők sem hangzanak olyan veszélyesnek, ha biztos talajjal a lába alatt nézhet szembe velük. Sokáig figyeli ő is Csillámcsepp romjait, vajon hány Romlottat vert fel a robbanás, és vajon mennyien erednek a nyomaikba.
Mikor kieveztek a partra, ő is gyorsan kiugrik a csónakból, és csak alig néhány pillantás erejéig csodálja meg a ragyogó víztükröt. Circony mellett haladna ezután, hiszen nála van a megmaradt robbanó flaskája, aminek még talán hasznát vehetik.
- Hogy néz ki ez az ereklye? Nichtos Szíve mármint... Legalább sejtitek, hogy milyen? -kérdezi útközben.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 03, 2014 9:01 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Belekapaszkodik a csónak szélébe, nehogy vízbe essen. A felrobbanó gát, a lángoló darabok körülöttük, és még a romlott is, aki megpróbál bemászni a csónakba... Egyre jobban nő benne a feszültség, beharapja az alsó ajkát, ahogy Csillámcsepp házai feltűnnek, és megmarkolja az íját, de nem szólt. Picire összerándult gyomorral, kicsit sápadtabban figyeli Alert és Ophalát, hogy mit döntenek, és csak Barnabas felé pillant, ő mit szól az ötlethez, ha benne van, akkor ő sem ellenkezik, és íját készenlétben tartva, táskáját magához véve lépne ki a csónakból a partra.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

A part és környéke - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 2 Empty

Vissza az elejére Go down
 
A part és környéke
Vissza az elejére 
2 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Part és tenger - A Torony Fénye és környéke
» Part és Tenger - A Part
» A kikötő és környéke
» A tenger és környéke
» A Torony Fénye és környéke

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: IC :: Part és tenger-
Ugrás: