Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A realtime játéktér: http://toronyfenye.atw.hu/
 
KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 A part és környéke

Go down 
+2
Ravion
Perseus
6 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyPént. Márc. 28, 2014 1:12 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

A Lyától kapott édesség láthatóan jót tesz neki, mert néhány perc múlva már nem kapkodja ide-oda a fejét, nem is beszélve hessegető mozdulatairól. Vagy már tényleg nem rakoncátlankodik vele a szeme, vagy csak megtanulta figyelmen kívül hagyni az állítólagos "fényes bogarakat". A ragyogó napsütésben fürdő táj őt annyira nem érinti meg, sőt, mintha kicsit aggodalmasabban is pillantgatna körbe olykor. Hiszen ebben a tiszta időben őket ugyancsak könnyű lehet messzebbről is észrevenni.

Ám az, hogy gond nélkül eljutnak a Hírvivő elágazásáig, eloszlatja némileg a félelmeit. Sokkal inkább egyfajta izgatottság lesz rajta úrrá, ahogy ismét a fűben kushadva figyeli ő is a Romlottakat.
- A méreg egyáltalán nem biztos, hogy hatni is fog rájuk... De szerintem egy próbát feltétlenül megér! - próbálja ő is biztatni a zelótákat, hogy használják a Lyánál lévő mérget. Amiről ugyan csak sejti, hogy Carusától van, de ki mástól is lehetne?
Ő maga pedig leginkább a láthatóan parancsokat osztogató páncélos alakot figyeli. Azt szeretné megállapítani, hogy vajon fémvértet visel, vagy neki is csontkinövések alkotják-e a páncélzatát?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyPént. Márc. 28, 2014 12:45 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Ámulva néz körbe, és kicsit sajnálja is, hogy nem láthatta a szigetet teljes pompájában. Bár ha minden normális marad, akkor sosem szerez tudomást róla. Az cserépkulacsot elveszi, láthatóan ő nem aggódik annyira miatta, mint Circony, helyette abba a zsákocskába teszi az oldalán, amiben a Caru-tól kapott méreg és másik igen fontos üvegcse is van. Mivel nem lát Romlottakat körben, így nyugodtabb azért, és a zelóták is azt mondták, hogy nappal kevésbé mozognak. Viszont Barnabas kérdésére felszalad a szemöldöke.
- Fényes bogarak? - a férfire tekint, majd a táskájából, amiben az élelmet tartja, kivesz egy jó édes kekszet. - Talán csak kimerültél, az édesség mindig segít - nyomja a markába, mielőtt elindulnának, és út közben ő is elmajszol egyet. Kell az energia. Közben a folyót és a tájat nézi. Ezúttal már kevésbé kutató, inkább érdeklődő tekintettel, míg meg nem látják a mólót.
- Lelőhetnénk őket! - suttogja a többeknek a négy romlottat figyelve. A többi zelótánál is van íj, és neki is van, elő is veszi, bár csak akkor tesz valamit, ha a többiek beleegyeznek. Másik kezével előveszi a mérget, amit Carutól kapott.
- Ebben nagyon erős méreg van, ha belemártanánk a nyilak végét, könnyedén ártalmatlanná tehetnénk őket - folytatja suttogva.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyPént. Márc. 28, 2014 11:29 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Kockadobás

'6 oldalú' : 4

Szerencsére mielőtt Barnabas kipusztította volna az élelem ellátmányukat, a java részét sikerrel elrakták, kihordták már. Odakint a táj szinte mesébe illő, bár madarak egyáltalán nincsenek még a távolban sem, néhány bogár és rovar fel-fel reppen a növényzetből. Így nappal körültekintve látni a sziget peremén végighúzódó Határ-hegységet, a méretes erdőket és éppen csak valamennyire a tengert. Romlottaknak ahogy beígért volt, nem igazán látni a távolban sem egyelőre.

A zelóták Erulon kivételével furcsálkodó pillantásokkal méregetik a patikust, láthatóan kicsit megrendült a bizalmuk a férfiban miután az színes bogarakat képzel maga elé, fejüket is rázzák mikor az érdeklődik hogy ők is látják-e a rejtélyes állatokat, Cirkony is félve figyeli bombát amit kapott, láthatóan nem örül, hogy ő kapta és próbálná tovább ajándékozni de senki se veszi el tőle. A víz gyors sodrású, de nem vet tajtékot, már érthető miért nevezték hírvivőnek, ránézésre sejteti milyen gyorsan haladnak majd rajta ha csónakot szereznek. Idővel aztán felbukkannak a messzeségben Újremény egekbe törő tornyai. Erulon elmosolyodik.

- Már itt is az elágazás, csak egy keveset kell mennünk hozzá. - mondja elégedetten.

Aztán felbukkan az elágazás is, egy kisebb épületsor jelzi, mólókkal, még csónakokat is látni ott, ami reménnyel tölti el a társaság szívét. Viszont nem csak jó hírrel szolgálnak ma az istenek, ugyanis a mólók nem árválkodnak üresen. Négy romlott ténykedik rajtuk, láthatóan pakolnak valamiket a csónakokba. Három gyűjtögetőnek tűnő romlott látható így ahogy vannak a magas fű rejtekéből, három testes, egyszerű teremtmény, csonttaréjokkal és vaskos végtagokkal, arcuk csontlemezes, meglehetősen bamba, ám a negyedik Romlott kimondottan emberszerű, talpig páncélban van, de mozgása alapján ez csöppet sem zavarja, Arca csuklyájának köszönhetően nem látszik de az alól néha sárgás csápok tekergőznek elő, főleg amikor halk alattomos hangján mond valamit a többieknek, sürgetően. Karba font kezekkel szobroz a maga csaknem két méterével, fegyvert viszont nem látni nála.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyPént. Márc. 28, 2014 8:32 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

Néhány óráig eltart a munkálkodása, mialatt nem csak határozott utasításokkal bombázza Alert, de még ezen kívül is sokat beszél. Úgy tűnhet eleinte, hogy csak valami idegen nyelven, szórakozott professzorként önmagának sorolja elő a szükséges alapanyagok és műveletek sorát. Ám idővel világossá válhat, hogy mágikus képességeit is latba veti. A kisebb kondérból ugyanis, melyben "pukkancsai" töltelékét főzi, végül már olyan sűrű füst száll fel, amit szinte harapni lehet, ami ráadásul még nagyjából percenként a színét is változtatja. És ha eddigre nem menekítettek ki a többiek némi élelmet is búvóhelyükről, akkor igen kevés elemózsiával kell elindulniuk. Bármi élelem ugyanis, amit ez a kipárolgás ér, percek alatt rothad el, szikkad össze, penészedik meg, vagy ki tudja, miféle változatos módokon válik ehetetlenné. Az utolsó percekre valószínűleg már csak Barnabas képes elviselni ezt a bűzös miazmát.

Ám mikor végre ő is előbukkan a rejtekajtóból csatlakozni a többiekhez, két-két viasszal lepecsételt és varázsjelekkel telefirkált cserépkulacsot nyom Circony és Lya kezeibe.
- Ezeket le ne ejtsétek, mert akkor legfeljebb csak valami lilás-rózsaszín paca marad utánunk a gyepen! Vagy inkább fekete és füstölgő? Mióta szálldosnak itt világító bogarak? - néz körbe a ragyogó napsütésben véreres szemekkel.
- Na! Majdnem az arcomba repülnek! Ti nem látjátok őket? - hessegeti a képzeletbeli legyeket maga előtt, miközben azért igyekszik együtt is haladni a csoporttal. Csak pár perc után jön rá, hogy az ő szeme előtt ugrálnak egyedül ezek a kis fénypontok. Úgy tűnik, ez az utóhatása energetizáló főzetének...
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 8:36 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A puszira elmosolyodik, aztán a zelóták reakciójára épp, hogy el nem tátja a száját. Őszintén szólva Sapphire óta kicsit tartott a többiektől, de egészen felvidul erre a reakcióra, még inkább elhatározza, hogy élve jutnak vissza a másik világba. Elejében nem nagyon segít a pakolásban, egy kicsit behunyja a szemét, hogy pihenjen, persze ha szükség van rá, természetesen azonnal beszáll. De tudja, hogy szükség van az erejére, minél többre. És mivel nem harcos, csak edzett. Mielőtt az ajtóhoz érne, ellenőrzi a karkötőjét, az üvegcséket, amiket Carutól kapott, és felkészül.
Amikor a felszínre érnek, eltakarja a szemét egy pillanatra, de aztán élvezi a napsütést. Körbenéz, hogyan fest a táj a fényben, és persze figyeli, hogy lát e romlottakat, miközben elindul a többiekkel együtt.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 8:16 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

- Hát... amint ez az ember elkészül. - Aler vállalkozik az asszisztensi posztoz betöltendő és segíti a férfit amiben csak kell, noha időnként homlokát ráncolja, láthatóan ezen a földön nem volt túlságosan elterjedt az alkímia.
Erulon megcirógatja Lya arcát és nyom egy puszit is az arcára amit meglepett pillantások kísérnek. Erulon persze magyarázatot ad a maguk nyelvén és hát meglepő módon csöppet sem olyan a reakció mint Sapphire-é. Fejet hajtanak és némileg több tisztelettel néznek már Lyára. Mire Barnabas elkészül addigra ők is az összepakolással és amint útra kész mindenki, felsorakoznak a kijáratnál.
- Hát akkor előre. - mondja Ophala.
Vissza hát a felszínre ahol azóta már hét ágra süt a nap. Napból persze csak egy van az égen, de felhőkből egyet se látni jelenleg, még a horizonton se. elindulnak hát délnek a folyó mentén.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 1:07 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

Ahogy legurítja torkán az első fiola tartalmát, fájdalmas grimaszba gyűrődnek arcvonásai egy pillanatra, de aztán energiával telve áll talpra.
- Nos, minél előbb indulunk, annál gyorsabban kell dolgoznom! Nektek meg annál inkább pihennetek! - pillant Lyára és Erulonra, nemkülönben Sapphire-ra.
- Az ott lámpaolaj? - bök az egyik hordóra, majd az egyik zsákra - Az meg ott burgonya? Remek! Akkor már csak egy kondér, kulacsok, üvegedények kellenek nekem, meg egy vállalkozó kedvű valaki, aki segít nekem, és hajlandó előtte meginni az energetizáló főzetemet! - mondja máris, a fáradtság minden jele nélkül.
- Egy perc vesztegetni való időnk sincs, szóval tüzet is kéne rakni gyorsan, meg miegymás!

És ha valamelyik zelóta valóban vállalkozik arra, hogy a most már szinte izgága alkimista segítségére legyen, úgy Barnabas az indulásukig hátralévő időt tudományának gyakorlásával töltené. Amennyiben alkalmi asszisztensének is szüksége van rá, szívesen odaadja neki másik fioláját is, melyben az undorítóan keserű, fekete folyadék szinte belső tűzzel teszi őt is fáradhatatlanná.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 12:48 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]  

- Ha ez igaz, akkor valóban nagyba. Főleg, ha ennyire könnyű elkapni a kórt. - gondterhelten elhallgat, és maga elé bámul. Közben Eruron kezét szorongatja. Nem akarna cserkésző lenni, és Erulonra pillant, majd ahogy megérzi a kávé illatát tudatsul benne,ennyire fáradt.
- Mikor indulunk tovább - pillant Ophalára, majd Erulonra.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 10:12 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Kockadobás

'Siker-Nem siker' : 2

- Éppenséggel nem feltétlenül. A Csillámtónak ott húzódik az egyik partszakaszán Csillámcsepp és az a tó nem valami nagy... könnyen meglehet, hogy a tó környéke is hemzsegni fog tőlük. - fintorog Erulon. - Szóval eléggé nagy fába vágtuk a fejszéinket. - Ophalára pillant. - Mondd megtarthatom a térképet?
A nő bólint - Nekünk már nem fog kelleni, vagy halunk miközben titeket segítünk vagy eljövünk. Legyen tiéd ez az emlék.

Ameddig Barnabas keresgél - méghozzá sikeresen - addig a zelóták összepakolják mozdítható tartalékaikat és Erulon is válaszol Lyának.

- A romlottak vérében van a fertőzés. Ha bekerül a testedbe akár bepislogod akár lenyeled, de még akkor is ha huzamosan a bőrödön marad a fertőzés elkerülhetetlen.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyCsüt. Márc. 27, 2014 8:53 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

- Sajnálattal hallom, hogy már csak ti maradtatok! Ellenben így kevesebb felé kell figyelnünk majd! - jelenti ki pragmatikusan, mielőtt a térkép fölé hajolna. Azzal, hogy folyón teszik meg az utat céljukig, mélyen egyetért. Gyalogszerrel sokkal sebezhetőbbek lennének. Így sem lesz azonban veszélytelen az út, mint ahogy ezt hamarosan meg is erősíti a többi zelóta. Aztán hallva Erulon kérdését, keserű fintorba rándul az arca, ám csak egy pillanatig.
- Háát... Ha valami alkimista tűzre számítasz, az nem feltétlenül jó a gátak ellen. Nem is készültem most ilyesmivel, és ez nagyban függ is a gát szerkezetétől, de... - körbejáratja tekintetét a zsákokon és ládákon - Ha van elég időm és találok itt néhány érdekességet, akkor reggelig elkészíthetek pár "pukkancsot", ami esetleg szabaddá teheti nekünk az utat, ha mégis eltorlaszolták azt valamiképp a Romlottak. - feleli végül, miközben egyik zsebéből két fiolácskát húz elő, bennük koromfekete folyadékkal. Miközben aztán ő is meghallgatná a Lya kérdésére érkező választ, az egyiknek kihúzza a dugóját. Mielőtt felhajtaná tartalmát, a kicsiny zárt teret betölti a talán valaha főzött legerősebb kávé aromája.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptySzer. Márc. 26, 2014 6:49 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Csendesen hallgatja Ophalát, és csak egy pillanatra suhan át mosoly az arcán, mikor Sapphire-t végre helyre rakják olyanok is, akikre esetleg hallgat. Hiába tudja, hogy sajnálnia kéne kicsit a lányt, már képtelen rá.
- A mi világunkban elfértek, és békében élhettek - mondja, ahogy a térképet nézi. Meglepetten bámul a Mélymoraj és a Tükörtó közötti távolságra, és felnéz Barnabasra. Még kicsit büszke is magára, hogy így bírták.
- Szóval az erdő hiába rejtene el minket, az veszélyesebb, mint a nyílt terep. Viszont ott mi is hamarabb láthatjuk őket. Hogy válik valaki romlottá? - kérdi, és mikor Erulon megfogja a kezét, érezheti, hogy megborzong a gondolatra, miközben újra a térképre néz.
- De ha jól értem, ha sikerül csónakot szerezni, és átjutni Mélymoraj kikötőjén, akkor túl vagyunk a legrosszabbon? - kérdi felsóhajtva, aggódó tekintettel.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptySzer. Márc. 26, 2014 6:25 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Hellyel kínálják a társaságot a szalmazsákokon. Elsőként Barnabas utolsó kérdésére felelnek.
- A háború vége felé megpróbáltunk kisebb partizán akciókat végrehajtani de egyre csak fogyatkoztunk. Összegyűjtöttünk és kiszabadítottunk mindenkit de az sem volt elég, ennyien maradtunk nem romlottak a szigeten. Immár rajtatok kívül. Megöltünk párat, óvatosan megnyúztuk őket és kiszárítottuk a darabjaikat, szerencsére a nem tisztavérűek nem mind valami észlények. A tisztavérűek emberszerűbbek - magyarázza külön Lyáéknak. - Akiket levágtatok azok egyszerű katonák voltak kóbor bolondok, bizonyára őrjáratoztak, legalábbis megpróbáltak már ameddig a mélyen tisztelt papnő fel nem hívta rátok a figyelmet.
- Hogy képzeled Ophala, egy papnővel beszélsz! - csattan fel Sapphire de Ophala hanyagul leinti. - Ha nem tűnt volna fel megváltoztak a szabályok, Sapphire. Te itt már semmivel sem vagy több bárkinél is.
Na igen nőt leginkább egy másik nő tud a legalaposabban porba sújtani, Sapphire el is hallgat.
- Na térjünk vissza a lényegre... - Néz rájuk ismét - Segítünk titeket amiben csak tudunk és ha egy mód van rá, el akarjuk hagyni ezt a helyet. Veletek tartunk akár a halálba is. - sorra bólogatnak. - Aler, a térképet!
Aler előkotor a holmik közül egy térképet és kiteríti középre a fénybe.


Mélymorajra mutat. - Ide érkeztetek és mint láthatjátok elkerültük a Zarándok-erdőt. Fáj ezt mondanom de az erdők a legnagyobb ellenségeink itt, tele vannak az erdők cserkészőkkel és... na ők nagy bajt okozhatnak. - megint csak Barnabaséknak magyaráz. - A cserkészők romlottá vált zelóták. Fürgébbek és ravaszabbak, valódi vadászok. Undorítóak mint a többi. - A Tükör-tó alá mutat egy kisebb kanyarulatra - Itt vagyunk. Nincs messze az elágazás Újremény felé, ott pedig sok csónakot tároltak az emberek. Ha sikerül csónakot szereznünk a hírvivő villámgyorsan felrepít minket a csillámtóhoz. - végül a Csillámtóra mutat. - Ez a célunk. Sikerült a sziget legtávolabbi pontjából kiindulnotok. Jó pár óra út lesz talán egy nap is.

Az biztos, Lyának és Barnabasnak a fáradtság igencsak gyanús lehet amit éreznek. Feléledhet bennük a gyanú, hogy ezen a világon az esték jóval hosszabbak, a térképen is láthatják, mekkora utat tettek meg.

- Ami miatt én igazán aggódom - szólal meg ezúttal Erulon. - Hogy Messzetúl kikötőjén is át kell jutnunk és ott hemzsegni fognak. A folyó menti gátak hidak és őrposztok végképp gondot okozhatnak. Barnabas Witter? Te tudnál mit kezdeni az esetleges gátakkal? - kérdezi a patikust, mind kérdőn néznek rá. Erulon eközben bátorítóan megfogná Lya kezét.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyKedd Márc. 25, 2014 10:13 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

Le sem tagadhatná, mennyire megkönnyebbül, mikor elérik a folyót, és aztán a búvóhelyre is behúzódnak. Bár talán pálcájával kicsit nehezen fér el, de elismerően pillant körbe. Ügyes túlélőkre akadtak, akik bizonnyal jól boldogultak eddig, helyzetükhöz képest legalább is...
Mikor azonban ő is meghallja, hogy az általuk keresett ereklye máshol van, mint azt eddig gondolták... Ha el is bizonytalanodik, azt nem látni rajta. Amúgy is csak egy pillanatig tart. Hiszen újdonsült bajtársaik bizonnyal ismerik a Csillám-tóhoz vezető utat.

- Nincs egy térképetek? Csak, hogy mi is jobban átlássuk, merre fogunk haladni. - pillant Lyára, hiszen ők ketten azok, akik járatlan terepen kell, hogy boldoguljanak.
- Ezen kívül szeretném azt is tudni, mennyi időnk van nappalig, és szerintetek meddig fog tartani az utunk a Csillám-tóig? - tenné fel kérdéseit, miután keresett magának is egy kellő zsákot vagy ládát, amire leülhet.
- Ó, és természetesen arra is kíváncsi vagyok, mint ahogy talán a többiek is, hogy miként boldogultatok eddig a Romlottak között? Vannak-e még rajtatok kívül más túlélők is? Mert akkor talán nekik is tudniuk kellene a menekülés lehetőségéről.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyKedd Márc. 25, 2014 9:51 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

- Akiket láttunk, ők gyűjtögetők voltak? - kérdi a háta mögé lesve, visszagondolva a két lényre, amit láttak. Nem mintha el tudna képzelni másmilyeneket is. A hajnal dologra az égre tekint, aztán vissza Erulonra. - Egyértelmű? - kérdi, aztán felsóhajt. Neki semmi sem egyértelmű Arlanzon.

A hosszú út alatt végig Erulon mellett halad, csak néha pillant hátra maguk mögé, és időnként Barnabasra bátorítóan, míg el nem érik a csapóajtót. Lemászik, és mikor fény gyullad a helyiségbe körbenéz.
- Jó kis hely - mondja, aztán a beszélgetést hallgatja.
- Akkor változik a terv? - kérdi Eluronra nézve egészen elmosolyodva. Őszintén szólva nincs ellenére, hogy többen legyenek. Nagyobb eséllyel élik túl mindannyian.
- Akkor hogyan tovább?
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyKedd Márc. 25, 2014 6:51 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

- A gyűjtögetők a legalantasabb kaszt náluk. Nem feltétlenül értenek a harchoz, de vadászni és gyűjtögetni tudnak, ők látják el élelemmel a többieket. Néha megdöbbentő milyen szervezettek ennek is betudható hogy Mélymoraj kapui hogy jártak pedig az emberek betörhetetlennek hitték. - magyarázza Erulon. - Pedig elég egyértelmű, de majd meglátod. - vigyorog a hajnalon.

Hosszú séta következik némaságban, Barnabas csetlés-botlására közre fogják ketten, hogy amikor esetleg elesni készülne, akkor megtartsák. Hamarosan amikor már kezd kivilágosodni, megpillantják a hírvivőt. A széles folyó sebes sodrása kristálytiszta vizet szállít, partjai sem túl meredekek. Amikor odaérnek, Aler felnyit egy kicsiny csapóajtót amit eddig jótékonyan fedett a fű. Miután sorra lemásztak, egy rövid, terméskövekkel kirakott folyosó után egy kisebb helyiségbe érnek. Láthatóan valamiféle menedék lehetett, külön beugrók vannak az élelemnek, ám ágyak nincsenek, csak szalmazsákok. Először csak sötét van, de az egyik zelóta meggyújt egy olajlámpást. Miután mind levették álcáikat, Ophala leül az egyik zsákra és feltekint rájuk.

- Ha tényleg elmentetek erről a világról, miért jöttetek vissza?

- Nichtos Szívéért. - válaszolja Erulon. - Látomásokat, álmokat küldött nekünk. Meg kell mentenünk a szívet és megóvni azt a másik világban. Elhozni mielőtt a romlotak meglelik.

- És egyáltalán tudjátok hol keressétek? - értetlenkedik az egyik iker. - Mert én legalábbis úgy tudom, hogy a csillám tóban van.

Erulon meglepetten néz rá.

- Nem az elágazásban?

Ophala megcsóválja a fejét. - Jól van. - mondja. - Természetesen veletek tartunk. Akár a másik világba. - elmosolyodik. - Mi mást akarna Nichtos ha nem ezt?
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyHétf. Márc. 24, 2014 10:24 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

Igyekszik zajtalanul, és a többiekhez hasonlóan görnyedten haladni, de a nem múló sötétségben gyakran megbotlik. Ráadásul a könnyű léptű zelótákkal vagy épp Lyával ellentétben szinte elefántként csörtet... Nagyon reméli, hogy hamar elérik az itteniek búvóhelyét, mert nem szívesen futna össze az eddig látott rémségek újabb példányaival. Ráadásul jó tudni, hogy nappal a Romlottak kevesebben merészkednek ki a szabadba. Addig talán pihenhetnek is egy kicsit. Az általa csapott zajt nem is tetézné szavakkal, ő némán igyekszik tartani a lépést, még a továbbra is felé vetülő kíváncsi pillantásokat sem méltatja válaszra.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyHétf. Márc. 24, 2014 9:59 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Egyelőre csak hallgat. Örül, hogy nincsenek egyedül a szigeten. Főleg, mert így talán Sapphire is megnyugszik kicsit, és talán nem kerül az életükbe zaklatott viselkedése. Erulon mellett halad, fülét hegyezi, miközben a pusztát is lesi, és olykor-olykor hátrapillant Sapphire felé is.
- Gyűjtögetők? - Kérdő pillantást vet Erulonra, aztán pedig az égre. - Nem úgy tűnik, mintha hajnal felé járnánk - mondja halkan.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyHétf. Márc. 24, 2014 9:06 am

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Nagyot hümmögnek a hallottakon.
- Igaz ez Erulon? - néz a nő rá, mire Erulon bólint.
- Hihetetlennek hangozhat de így van.
Tény és való, nem érdemes már sokáig ott időzniük, csöppet sem biztonságos. Ophala int fejével Nyugat felé, hogy kövessék. El is indulnak, enyhén görnyedten a magas fűben.
- Örömmel tölti el szívemet, hogy van rajtunk kívül más is itt. - mondja Ophala. - A fényeknek köszönhető, hogy észrevettünk titeket, éppen vadászni próbáltunk volna. De a romlottak felzabálnak mindent. A gyűjtögetőik nagyon elszaporodtak.
Erulon gondterhelten hallgatja. Sapphire egészen elhúzódik a csapattól, igyekszik a többi zelóta közé vegyülni de azok is korholgatják a látványos harciaskodásért, legalábbis szép nyelvüket mintha dorgálásra használnák most. Barnabas így sem menekül a kíváncsi pillantásoktól, de már nem próbálják tapogatni.
A zelóták vissza veszik álcáikat.
- Hamarosan elérjük a Hírvivőt. -mondja Ophala. - Ott van a rejtekhelyünk. Lassan reggeledik, jobb lesz ha nappal folytatjátok az utatokat. Szerencsére nem szívlelik a pusztát nappal. Nem mind.
Az jó kérdés, hogy honnan tudják, hogy nappalodni fog ugyanis az ég teljesen ugyan olyan mint eddig is volt.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 5:39 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

Történetesen meglepődik, mikor kiderül, hogy "látogatóik" minden torzsága csupán álca, méghozzá igen ötletes álca! Önkéntelenül is mosoly szökik arcára, ahogy végignéz a négy újabb zelótán, és igyekszik megjegyezni nevüket, arcukat. Viszont amikor Circony elé lép, és az arcát kezdi tapogatni, rögtön elkomorodik. Ugyan hagyja a nőnek, hogy megtapasztalhassa, az ő bőre is ugyanolyan puha és eleven, akár a többieké, de csupán egy pillanatra. Aztán élőfém jobbjával ragadná meg Circony kezét, hogy elejét vegye a további taperolásnak - és ezzel valószínűleg kérdések egész sorát hagyja benne. Razz
- Örvendek én is! - mondja egy csipetnyi szarkazmussal, de aztán már őszinte kedvességgel mosolyodik el ismét.
- Én Barnabas Witter vagyok, és most legyen elég annyi, hogy mágus vagyok! De javaslom, hogy egy biztosabb helyen ejtsük meg a teljes bemutatkozásunkat!
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 5:28 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Azért nem kicsit könnyebbül meg, mikor meglátja, hogy négy zelótával találkoztak. Még egy kicsit el is mosolyodik, ahogy végignéz rajtuk, de a bemutatás közben folyton újra és újra körbenéz. Még csak az kellene, hogy megint meglepjék őket, most hogy többen is vannak. Csak egy-egy pillanatra néz a bemutatottakra, és csak akkor fordítja figyelmét teljesen rájuk, mikor Alter hozzá szól.
- Én Lya vagyok - mutatkozik be először is, aztán elmosolyodik. - Nem vagyok félvér, és nem vagyok zelóta, de még fél-zelóta sem. Elf vagyok, és nem Arlanzból származom, ahogy Barnabas sem. - Pillant a férfi felé.
- Ezért lehet idegen szagom is. De nem vagyunk romlottak. - válaszol mosolyogva, aztán Erulonra is rámosolyogna még mielőtt újra körbenézne, hogy egyedül vannak-e.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 4:56 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Rövid csend következik ahogy a négy idegen figyeli őket, szokatlan, arcuk szinte alig látszik. Némelyikükön tollak láthatóak másikukon tarajok, de amennyire tudtak, rongyokba burkolóztak. Érezni tekintetüket a társaságon, majd Barnabas szavaira megszólal az egyikük.

- Az emlékeink torzabbak mint a testünk. - mondja lágy női hangon és erre mind a négyen leeresztik fegyvereiket.... majd leveszik sisakjaikat.

A három hold fényében négy gyönyörű zelóta arc válik láthatóvá, két nő és két férfi arca. Talán most, ahogy jobban megnézik a külsejüket láthatják, hogy csupán álca van rajtuk, melyekkel vélhetően a romlottakat hivatottak félrevezetni. Szélesen elmosolyodnak, főleg mikor bizonyossá válik, hogy Erulon és Sapphire tényleg ott vannak, valósak. Közelebb lépnek a társasághoz, miközben a nő akinek fekete haja egyetlen nagy fonatba van igazítva bemutat mindenkit.

- Az én nevem Ophala. - mondja. - Ők pedig.. Perym és fivére Aler. - akik ikrek, egyformán hosszú fekete hajukat hátra simítva viselik. - És a húgom Circony.

Valóban látni hasonlóságot közöttük bár Ophala karcsúbbnak hat mint húga. Miután sorra végigölelgették Erulont és Sapphire-t, -az utóbbit ismerik is- Lyát és Barnabast veszik szemügyre.

- Talán egy fél-zelóta? - néz Aler Lyára. - Mulatságos, hogy emberből és félvérből csak egy-egy élnek itt.

Eközben Corcony Barnabashoz ólálkodik, bár a többiek is javarészt őt figyelik érthető okokból. A lány óvatosan érintené meg Barnabas arcát puha ujjaival. - Arany? Aranyból vagy? Ugye nem vagy romlott? Nem érzem rajtad a bűzüket... sőt... - Lyára néz. - Neked is olyan... idegen szagod van!

Erulon láthatóan alig hisz a szemének, csak megtörli könnyesedő szemeit. Hát mégis vannak még itt rajtuk kívül is. Mégsem haltak ki teljesen.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 3:40 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

- Na, most, hogy ezt tisztáztuk, amondó vagyok... - és ekkor emelkednek elő a fűből az újabb alakok. Először ijedten kapna botja után, de aztán látva, hogy be lettek kerítve, fájdalmas ábrázattal emeli fel a kezeit. Viszont mikor értelmes szót kall felőlük, és aztán még ők kérdezik, hogy valóban ott vannak-e, szívébe remény költözik.
Most már veszi a bátorságot, hogy lassan felálljon ő is, és még karjait is leereszti.
- Hagy találjam ki! A testetek bár torz, de még tiszta szívvel harcoltok hazátokért, nemde? - kérdezi aztán attól a figurától, akiről azt sejti, hogy az imént megszólította őket. Bár ebben a sötétben kicsit nehéz eldöntenie ezt.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 1:13 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Sapphire könnyeit nézve felsóhajt. Talán mégis jutnak valamire. Épp Erulon felé fordul, hogy ismét indulásra sürgesse a csapatot Barnabas mellett, mikor meglátja az alakokat. A kardja után nyúl, de már későn. A nyilakra és az értelmes beszédre viszont felkapja a fejét. Az előző romlottaknál nem volt fegyver, és nem beszéltek ilyen emberi nyelven.
- Ne lőjetek! Ne vagyunk sem romlottak, sem káprázatok. Egy másik világból érkeztünk, ahol nincsenek Romlottak. - "Vagy legalábbis nem ilyenek" teszi hozzá gondolatban.
Vissza az elejére Go down
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 12:56 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

Sapphire Lya szavait hallva csendben marad, csak könnyei folynak egyre csak. A szavak elértek zaklatott tudatáig, most látni először arcán mennyire meggyötört és mennyire összeroppant a történések alatt. Jobban mint Erulon. Erulon lassan feláll ültéből és végig tekint rajtuk.

- Miattam... nem kell aggódnotok. - mondja halkan. - Akárhogy is... ha már idáig eljöttem, én nem fogok megállni. Nem akarok értelmetlen halált halni. Senki és semmi jóvoltából. Ha most itt ezen a szigeten meghalok... legalább otthon és nem értelmetlenül haltam meg. - Sapphire-ra néz. - Nem bántam meg semmit. De tudnod kell én is ugyan úgy egyedül voltam mint te. Ha nem csak engem látnál szemeiddel talán látnád; van élet a szigeten és a népünkön is túl. Én megtaláltam a magam boldogságát. Te is megtalálhatod a tiédet. Ki tudja... talán nagyobb előnyünkre lesz ez a változás mintha mi sem történt volna. Népünknek is van mit tanulnia, saját bőrödön tapasztalod ahogy én is.

A nagy vita és minden más beszéd elterelte a figyelmet valamiről amit Erulon vagy Sapphire sem vettek észre. Lya sem. A fűből négy alak emelkedik ki, rongyokba burkolózva, mindenféle kinövésekkel tarkítva. Mind a négyükre egy-egy nyílvessző szegeződik.

- Romlottak... - leheli Erulon megsemmisülten.

- Nem romlottabbak bárkinél is. - Mondja kellemes, tiszta férfi hangon az egyik. - Ezen a szigeten nincs már ami ne lenne romlott. Látomás vagytok csupán?

Valami nagyon nem stimmel és ezt Erulon arca is tükrözi.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
Ravion
Tag
Ravion


Hozzászólások száma : 54

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 EmptyVas. Márc. 23, 2014 12:06 pm

[Öngyilkos küldetés - Harc Nichtos Szívéért]

A part és környéke - Page 4 2
Barnabas Witter

- Támogatom Lyát! A lényeget elmondta. Nos, kedves Erulon? Most, hogy megtudtuk, mi van pontosan Sapphire fejében, változik-e a terv? De javaslom, döntsön hamar, különben se feleség, se ereklye, se élet! - kérdezi továbbra is ingerlően kedélyes hangon, mint akinek már édes mindegy, mi történik, ám legszívesebben hazamenne. Persze továbbra is csak az a szándéka, hogy a bánatos önmagába fordulásból zökkentse ki a két zelótát. Annál bármi jobban segíti a túlélésüket.
És amíg Erulon nem mond semmit, addig föl sem kel a fűből.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

A part és környéke - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A part és környéke   A part és környéke - Page 4 Empty

Vissza az elejére Go down
 
A part és környéke
Vissza az elejére 
4 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Part és tenger - A Torony Fénye és környéke
» Part és Tenger - A Part
» A kikötő és környéke
» A tenger és környéke
» A Torony Fénye és környéke

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: IC :: Part és tenger-
Ugrás: