Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A realtime játéktér: http://toronyfenye.atw.hu/
 
HomeHome  KeresésKeresés  Latest imagesLatest images  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 Neseh'q a nekromanta

Go down 
SzerzőÜzenet
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

Neseh'q a nekromanta Empty
TémanyitásTárgy: Neseh'q a nekromanta   Neseh'q a nekromanta EmptySzomb. Nov. 07, 2015 8:54 pm

Barna egyberuha csukjával, arcát szolídan festéssel díszített maszk fedi. Lábán csizma. Nyakában koponyát formázó, csontból faragott nyaklánc lóg. Minden egyes hosszú, vézna ujján kisebb-nagyobb, színesebb, szögletesebb, kerekebb, tehát teljesen egymástól elütő gyűrűk sorakoznak.

Jellem:

Rideg. Önző. Csalódott a világban, az életben, így istenében keres vígaszt, amit nem mindig, vagy nem úgy talál meg, ahogy arra szüksége lenne.

Előtörténet:

Egyszerű paraszti családban született, apja, anyja földműves.
"Verében veréb a fia" elvet követve szülei ugyanezt a sorsot szánták neki: gondozni a családi kis földdarabot, és robotolni a földesúrnak.
Egy nap a király csapatai szálltak meg a faluban, akik hadjáratra indultak a közeli orkok ellen. Az egyik varázsló megérezte a fiú affinitását a mágia iránt, így "felsőbb királyi parancsra" magával vitte a fővárosba.
Olyan jól haladt a mágiatudományok elsajátításában, hogy a mágustorony különféle engedményeket biztosított neki, sőt, még egy kutyával is megajándékozta.
Más tanároknak is feltűnt a fiú tehetsége, és tudásszomja, mérhetetlen kíváncsisága, így egyikük beavatta a sötétmágia tudományába, amit ő visszautasított.
Kutyája annyira hozzánőtt a szívéhez, hogy amikor az fiatalon meghalt, a visszautasított sötét tudománnyal visszahozta az életbe. Ehhez csupán egy kisebb állati áldozatra volt szüksége. Természetesen amikor ezt felfedezték a tanárai nem csak a mágustoronyból tanácsolták el, hanem a városból is kitiltották. Ezután döbbent csak rá, hogy egyre kevesebb ideig, egyre erőtlenebbül tudja csak visszahozni háziállatát, így egy napon végleg meg kell válnia tőle ...

Most járja a vidéket, igyekszik meghúzni magát, és a lehető leghamarabb igyekszik továbbállni mindenhonnan, nehogy rájöjjenek mit művel.

MODERÁLÁS


1. A külső leírás fele csak a gyűrűiről szól, míg a tényleges külsejéről semmilyen leírás nem látható, ahogyan az sem derül ki mit tudnak a gyanúsan körülírt gyűrűk illetve hogy bármilyen fegyvere akad-e.

2. "Rideg. Önző. Csalódott a világban, az életben, így istenében keres vígaszt, amit nem mindig, vagy nem úgy talál meg, ahogy arra szüksége lenne." - Ki az istene? Miért csalódott? A kutya miatt? Arról ne is beszéljünk, hogy bár a túlflancolás nem egészséges egy karakterlapra nézve, a túlzott velős, tömörség is káros.

3. "Olyan jól haladt a mágiatudományok elsajátításában, hogy a mágustorony különféle engedményeket biztosított neki, sőt, még egy kutyával is megajándékozta." - A mágustornyok szolgáltatásaihoz nem tartoznak bónusz kutyák, famulusuk igen, de azok zömében mágikus lények.

4. "Más tanároknak is feltűnt a fiú tehetsége, és tudásszomja, mérhetetlen kíváncsisága, így egyikük beavatta a sötétmágia tudományába, amit ő visszautasított. Kutyája annyira hozzánőtt a szívéhez, hogy amikor az fiatalon meghalt, a visszautasított sötét tudománnyal visszahozta az életbe..... Természetesen amikor ezt felfedezték a tanárai nem csak a mágustoronyból tanácsolták el, hanem a városból is kitiltották." - Természetesen? Ha ez egy olyan mágustorony volt amelyik sötét mágiát gyakorol és kutyákat ajándékoz a jótanulóinak, miért okoz gondot nekik, hogy a tanonc alkalmazza amire megtanították annak ellenére, hogy ezt ő elutasította? Ha pedig nem sötét mágusokkal volt tele a torony akkor miért akarták megtanítani a sötét mágiára (a leírás folytatása alapján nekromanciára) és ő hogy tanulta meg mégis ha egyszer elutasította, ha pedig mégis megtaníthatták és aztán utasította el, miért zavarja őket, ha alkalmazza? Csak ebben a részben egy agyszaggató logikai gubanc van amit még karddal sem lehetne elvágni.

5. "Most járja a vidéket, igyekszik meghúzni magát, és a lehető leghamarabb igyekszik továbbállni mindenhonnan, nehogy rájöjjenek mit művel." Ha a kutyától megvált akkor most mit művel?

Összegzés: A leírás igénytelen, zavaros, hiányos. Maga a koncepció, hogy adott egy parasztlegény akit felkarol egy mágus ez rendben van, a folytatás is rendben lenne ha nem tanárai akarnák megtanítani a sötét mágiára, csak hogy aztán kitagadják és megbüntessék érte. Ha pedig használja is.... egy kutyáért? Száz szónak is egy a vége, ha újra próbálkozik a delikvens ezzel a koncepcióval, alaposan gondolja át újra az egészet és bővítsen-töröljön-javítson-rendezzen benne dolgokat mert ebben a formában az oldalon nincs helye.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
 
Neseh'q a nekromanta
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: OOC :: Elutasított regisztrációk-
Ugrás: