Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A realtime játéktér: http://toronyfenye.atw.hu/
 
KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 Erikarn a Kapitány

Go down 
SzerzőÜzenet
Perseus
Matuzsálem
Perseus


Hozzászólások száma : 244

Erikarn a Kapitány Empty
TémanyitásTárgy: Erikarn a Kapitány   Erikarn a Kapitány EmptyVas. Nov. 22, 2015 2:37 pm

Őfelsége haditengerészeténél szolgált, ahol gyorsan sikerült magasra törnie. Ebből is látszik, hogy nem csak tehetséges hajós, hanem jó katona is, számtalan ütközetben vett már részt. Remekül bánik a karddal, és az íjpuskával, de ha ez nem lenne elég, egyéb mocskos trükkök is vannak a tarsolyában, hogy legyőzze az ellenfelét.
A fővárosi híres akadémián képezte tovább tudását a Birodalom, jutalmul szolgálataiért. Kapitányként szolgálta tovább a királynőt és a Birodalmat, újabb győzedelmeket aratva kalózok és ellenséges birodalmak fregattjai felett.
Bár jó zsoldot kapott a Birodalomtól, most hogy a húszas évei végén jár, mégis eldöntötte, világot lát. Hajtja a kaland és a pénz utáni vágy. Ezért hajózik most Agasus városa felé.
Megjelenése kifejezetten kellemes. Egyszerű, barna ruhákban jár, amik többnyire bőrből és a különféle szövetekből készültek. Lábán csizma, és nadrág, testén pedig egy ing, ez kivételesen fehér, elöl illetve a hátán is egy nagy kék kereszt, a birodalom jelképe van ráfestve. Fején 3 szögletű kapitány kalapját hordja, ez ugyancsak bőrből készült. Arca eléggé markáns, és sosem szőrzet nélküli, nem szeret borotválkozni. Szemei barnák, nem csak, mint felszerelése, hanem mint haja is.
Felszereléséhez hozzátartozik egy iránytű, pár (cinkelt) fakocka, tartalék kalucsnik a csizmához, és édes illatű kenőcs, ha nővel akadna dolga. Fegyverei egy kisebb kard, egy hárító tőr, és egy kisebb nyílpuska. A mágiához egyáltalán nem ért, és sosem volt fogékony rá.
Jelleme viszont mindezeknek teljesen ellentmond. Cinikus. Kötekedő. Ami a szívén az a száján, mindig hangot ad a véleményének (ha kérik, ha nem) – ugyanakkor eleget tesz a kötelező formalitásoknak, mint pl. a köszönés, vagy a ’ köszönöm ’ szó használata és társaik. Közvetlen, és ez a közvetlenség segít véghezvinni önző céljait, ami általában az arany körül forog. Ebből következik, hogy nem veti meg sem a kártyát, sem a kockát, se semmilyen fogadást, amiből hasznot remélhet.

MODERÁLÁS

"Bár jó zsoldot kapott a Birodalomtól, most hogy a húszas évei végén jár, mégis eldöntötte, világot lát." - Húszas évei végén jár mint legfőbb leghatalmasabb, legveretlenebb kapitánya? Legalábbis aki számos csatában vesz részt ilyen fiatalon már legyőzhetetlen harcos és mint birodalmi kapitány mocskos trükköket tud? A világlátással kapcsolatban pedig... egy birodalomhoz tartozó kapitány nem csinál azt amit akar. Parancsokat teljesít ahogy más is aki katona. Vagy dezertált? Mert ezt sem ártana megemlíteni akkor a leírásban.

"Hajtja a kaland és a pénz utáni vágy." - A kapitányt... mit keres kapitányként egy birodalom kötelékében amikor gyakorlatilag úgy viselkedik és olyan a jelleme mint egy kalóznak?

"Szemei barnák, nem csak, mint felszerelése, hanem mint haja is." - Az egész felszerelése barna? A kardja pengéje is?

"Jelleme viszont mindezeknek teljesen ellentmond. Cinikus. Kötekedő. Ami a szívén az a száján, mindig hangot ad a véleményének (ha kérik, ha nem) – ugyanakkor eleget tesz a kötelező formalitásoknak, mint pl. a köszönés, vagy a ’ köszönöm ’ szó használata és társaik. Közvetlen, és ez a közvetlenség segít véghezvinni önző céljait, ami általában az arany körül forog. Ebből következik, hogy nem veti meg sem a kártyát, sem a kockát, se semmilyen fogadást, amiből hasznot remélhet." - Érthető, hogy a karakter nőzésre van kiélezve, mindehhez megfelelő támogatással -tekintve, hogy vélhetően nem egymaga van a hajóján bármikor segítségére siethet néhány njk- a jelleme pedig teljes mértékben megdönti az egyébként eléggé hiányos előtörténetét.

Összegzés:

A leírás ebben a formában elfogadhatatlan. Logikátlan, hiányos és gyér, az elgépelésekről nem is beszélve. Szinte semmit sem tudni tényleges születéséről miegymásról mert az előtörténet gyakorlatilag egy felsorolás a karakter sikereiről, a jelleme összeférhetetlen a "hivatásával", a koncepció alapvetően táp és eléggé egyértelmű miféle céljai lehettek a játékosnak vele. Újra próbálkozás esetén vagy vesd el, vagy gondold át egészen a gyökerektől a koncepciót.
Vissza az elejére Go down
http://toronyfenye.atw.hu/
 
Erikarn a Kapitány
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: OOC :: Elutasított regisztrációk-
Ugrás: